11. august 2017

Utlendinger etterlater seg sprøytespisser, bæsjer på lekeplasser og sover i barnehager

Det årlige inntoget av omreisende folkegrupper, samt asylsøkere fra Afrika skaper stadig problemer for barnehager, skoler, parker og kjøpesentre i Norge. Spesielt er det ille i hovedstaden.

NRK forteller nylig om en situasjon der ansatte på Friggfeltet barnehage på Frogner finner utenlandske personer sovende blant utevognene når de kommer på jobb om morgenen.

Les også: Barnehagebarn tilgrises av avføring fra sigøynere

BARNEHAGE I OSLO: Frieord har tidligere skrevet om hvordan Bydelsdirektør i Nordstrand bydel, Tore M. Andresen, slår alarm om sigøynere som griser ned områder der barnehagebarn oppholder seg. Tyrihans barnehage, som ikke eksplisitt nevnes i saken, ligger i bydel Nordstrand. (Foto: Frieord.no)

Hver dag må de gå over uteområdet med plasthansker og plukke opp søppel, avføring og sprøytespisser. Ikke sjelden blir barnehagene brukt som depot for narkotikasalg.

Fra NRK.no:

NRKs reporter skulle intervjue pedagogisk leder Kristine Kvam torsdag i forrige uke, om problemet med tilgrising av barnehagen. I stedet fant de en sovende mann.

– Han ligger der, sier Kvam og peker mot vognskuret.

Der har en mann satt to vogner inntil hverandre og lagt seg for å sove. Godt gjemt under et pledd og en boblejakke. (Sitat slutt).

Les også: Sprøytespisser, narkotika og avføring – sigøynere ødelegger Botanisk hage i Oslo

BOTANISK HAGE: Tidligere har Frieord skrevet om hvordan vakre Botanisk hage i Oslo okkuperes av kriminelle sigøynere som bruker området som offentlig toalett og til å selge narkotika. (Foto: Frieord.no).

Problemet er stort og gjelder for barnehager i fem bydeler NRK har sjekket opp. Frogner, St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo forteller lignende historier. Hadde NRK ringt alle bydelene ville det vært flere av dem.

Nå bygger flere av barnehagene høye gjerder rundt uteområdet og leier inn vektere for å passe på at romfolk og afrikanske narkotikaselgere ikke kommer seg inn.

Les også: «Tilreisende bostedsløse» la igjen avføring blant barnefamilier og blokkbeboere i Gamle Oslo

Disse gruppene bruker barnehagene som depot for narkotikaen, i tillegg til å oppholde seg og bruke dem som offentlige toalett. Dette ennå de vet at små barn bruker området.

Fra NRK.no:

Hver morgen må de ansatte ta på seg plasthansker og gå en runde i barnehagens uteområde før barna kan gå ut og leke.

– Ofte finner vi søppel, sneiper, snus, og sprøyter. Vognskuret der barnevognene står, må vi alltid sjekke nøye.

Oppkast og avføring må de spyle vekk med en hageslange.

Les også: Romkvinner arrestert med 22.000 reseptbelagte piller i Oslo sentrum

– Det er skikkelig ekkelt, sier Kvam.

– Har det skjedd at dere har oversett noe på sjekkerunden?

– Ja, det har hendt at barna har funnet bæsj på lekeplassen som vi voksne ikke har sett. Heldigvis har de sagt ifra til oss og vi har fjernet det med en gang, sier Kvam. (Sitat slutt).

Les også: Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

Også uro på kjøpesentrene

I det svært flerkulturelle området Mortensrud og Senter Syd sliter driftsleder og de ansatte med utenlandske gjenger som bruker senteret som narkotikasentral.

De gjemmer narkotika, våpen og annet på senterets toaletter. Selve salget foregår i parkeringsgarasjene.

Det er ikke lenge siden politiet pågrep 90 personer – så og si alle med ikke-etnisk norsk opprinnelse – i en stor narko-aksjon i Oslo-området. Fem av disse ble pågrepet på Mortensrud.

Les også: Innvandrergjenger bruker vold og terroriserer uskyldige – politiet slår alarm

SENTER SYD: Kjøpesenteret på Mortensrud i Oslo har store problemer med utenlandske kriminelle miljøer som bruker toalettene og garasjeanlegget til å bedrive narkotikasalg. Driftsleder ved senteret, Bjørn Erik Sandaas, sier at de finner kniver, narkotika og penger i taket på toalettene. (Foto: Frieord.no).

Da skal politiet også ha funnet et narkotikadepot rett ved en barnehage.

De involverte i narkotikasalget truer andre mindreårige til å begå kriminelle handlinger, da de vet at straffene er betydelig lavere hvis man blir tatt.

Frieord har tidligere skrevet om hvordan politiet og innvandrere selv nå er bekymret for at utviklingen går i retning den vi ser i Sverige.

Les mer: VIDEO: Innvandrere i Oslo: “Vi nærmer oss Malmø-tilstander”

NRK-journalister og politiet og den rosa elefanten i rommet

Det er imidlertid en ting som lyser med sitt fravær i NRK sin dekning av den sovende mannen, avføringen, narkotikasalget og uroen blant ansatte og barn i Oslo. Hvem står bak? Og hvorfor har det blitt tillatt å komme så langt?

Dette inkluderes ikke på noen måte i omtalene eller innholdet i artiklene. Selv ikke politiet nevner et ord om dette.

Les også: OSLO: Utenlandsk narkomiljø sprer seg til nabokommunene – politiet pågrep 60 personer

NRK-JOURNALIST: Victoria Wilden er skribent for lisensgiganten NRK. Men bakgrunn eller årsak til innholdet i artikkelen ønsket hun ikke å inkludere. (Foto: Namepeeper.com).

NRK-journalistene Victoria Wilden, Hanne Bjørdal Roald, Fouad Acharki og Runa Victoria Engen står bak de to artiklene som er lenket til denne saken.

De har altså valgt vekk hvem og hvorfor.

Å nekte å fortelle leserne om hvem som står bak og at politiet også i intervjuer ikke snakker om den enorme rosa elefanten i rommet, kan være et like stort problem som selve kriminaliteten som omtales.

For hvordan skal vi kunne stoppe den, hvis vi ikke kan være enige om roten av problemet? Være åpne om den. Informere befolkningen og leserne om sannheten?

Hvis vi starter der, så har vi iallefall en sjanse til å løse de problemene som nå har blitt så omfattende.

Les også: Utenlandske gjenger i masseslagsmål på Oslo S

Les også: Utenlandsk ungdom raner, truer og mishandler barn i Oslo sentrum

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share