8. november 2017

TRIUMFEN TIL TRUMP ETT ÅR I DAG

Mens president Donald J. Trump møter statsledere fra hele verden, og denne uken er på rundreise i Asia, er den tidligere presidentkandidaten for demokratene, Hillary Clinton, oppover ørene i skandaler og avsløringer.

Den 8. november, 2016, var en merkedag i amerikansk og vestlig politikk. Det var dagen da en kandidat som ikke hadde verken media, storbankene, eliten eller Hollywood i ryggen, vant valget. Og for en seier det var.

Delstat etter delstat med “Trump” på skjermen,  tikket inn til stadig mer forstummede TV-studioer i USA. Man kunne nærmest føle elektrisiteten i luften. Der mediene allerede i flere måneder hadde “avgjort” valget og snakket om “hvor stor” seieren til Clinton ville bli, tråkket den jevne amerikaner opp til valglokalet og ga sin stemme til Trump.

En Trump som appellerte til folket, uten fortid som karrierepolitiker, men som en representant for den amerikanske drømmen.

Les også: Tok feil om både Brexit og Trump – norske mediers kollektive selvmord

Les også: Trump hylles for sin første tale foran kongressen

Og det var ikke for at media og etablissementet ikke prøvde. Den ene liksom-skandalen etter den andre ble kjørt foran TV-skjermene og klistret på forsiden av alle de store avisene. Men Trump-toget saknet ikke farten, tvertimot økte kampanjen farten og hvert eneste allmøte Trump dukket opp på, lignet mer på et vekkelsesmøte i de store megakirkene i USA. Hillary på sin side stammet seg frem, hostende og uten folkelig appell. Og med ambulansen ventende i kulissene i tilfelle hun skulle få et illebefinnende.

Nå, ett år senere sitter Clinton oppover ørene i avsløringer og skandaler. Den siste, Donna Brazils bok, har foreviget den tidligere utenriksministerens plass som en korrupt, uærlig og ondskapsfull person.

Clinton stjal nominasjonen i partiet og krevde full kontroll over alle avgjørelser. Hun stjal alle pengene fra valgkampfondet som skulle fordeles til andre demokrater i valget. Clinton fikk støtte fra Hollywood, som i dag er et Hindenburg-lignende skip på full fart mot bakken i full flamme. Den ene finansielle bidragsyteren etter den andre til Clinton blir anklaget for pedofili, seksuelle overgrep og uanstendig oppførsel.

Les også: Hillary Clinton rystes av alvorlige anklager – bestilte angrep på Trump – solgte atommateriale til Putin og Russland

Og bildene av Clinton sittende i toalettpapir-avdelingen på et supermarked, mens gamle damer med blått hår ber om autografen hennes, har gått seiersgang på sosiale medier. (Gud vite gammelmedia ikke turte å printe dem).

NEDTUR: Det hjalp ikke med hundrevis av millioner av dollar i kampanjepenger, hele media på sin side, samt eliten og bankvesenet – Hillary tapte så det sang. Ett år etter valget reiser hun rundt på boksigneringer. Denne foregikk rett ved toalettpapiret og ble brukt flittig på sosiale medier.

Trump på sin side har knapt sittet stille et sekund. Den ene signaturen etter den andre har blitt avbildet i det den sittende presidenten har forsøkt å snu det synkende skipet som kalles den amerikanske økonomien. Trump har avviklet tusenvis av reguleringer som gjorde det vanskelig for firmaer og vanlige mennesker å bedrive forretninger. Han har sørget for at firmaer som flyttet eller vurderte å flytte kom tilbake eller ble i USA. Han har avsluttet og reforhandlet ufordelaktige avtaler gjort av tidligere presidenter som sørget for høye skatter og avgifter på amerikansk side. Trump har sørget for at alle de viktige økonomiske indeksene på børsen peker oppover, samt sørget for en historisk lav arbeidsledighet.

Les også: Trump knuser Obama på alle fronter

Og han blir i motsetning til tidligere president Obama, møtt med respekt og verdighet av verdenslederne. Der Obama måtte gå ut cargohullet på flyet sitt i Kina, ble Trump møtt som en ekte president og blir nå den første utenlandske statslederen som spiser middag i den forbudte byen.

Trump har besøkt alle flom og katastrofeområder det siste året, inkludert Costa Rica. Han og hans presidentkone, Melania Trump, har kuttet i antall tjenere og assistenter som har spart inn millioner av dollar i Det hvite hus. Og endatil har Trump gitt fra seg presidentlønnen sin.

Les også: Det hvite hus – Melania kutter i millionlønningene og tjenerne til Michelle Obama

For ett år siden i dag vant den jevne amerikaner – middelklasse Amerika – arbeideren – familien – den hardt arbeidende og lovlige innvandreren – valget. De rike, fete, business-mennene, eliten, overbetalte skuespillere og sosialistene tapte. Og det så det sang.

Det er ennå tre år igjen av Trumps presidentperiode, og slik venstresiden oppfører seg som et bortskjemt barn, så er det faktisk svært mulig at det kan bli to perioder på Trump. Du leste det her først.

Les også: Statsminister om president Trumps tale: “Den beste jeg har hørt på 30 år”

Presidentparet i Kina.

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share