14. september 2014

Til helvete med hijab

Av Anna Knudsdatter

Abid Raja refser Hege Storhaug for kritikken mot islamisten Faten Al-Hussaini, og mener at det er den verste stemplingen av muslimske kvinner han har sett i Norge.

– Storhaug har et etnosentrisk menneskesyn, og jeg reagerer veldig på at hun drar frem dette med hijaben. Hun prøver å få frem at alle som går med hijab er fundamentalister, og det er den verste stemplingen av muslimske kvinner jeg har sett i Norge. Dette bør hun umiddelbart beklage, sier han.

Til det må jeg svare at hijab er den verste stemplingen av norske kvinner jeg har sett i Norge.

Religionsfrihet er også frihet fra religion. Hijab er symbol på islam, som diskriminerer meg dobbelt. I følge islam er jeg mindreverdig fordi jeg er kvinne, og jeg er et undermenneske fordi jeg er vantro. Det er dypt krenkende, men det kan jeg ikke si, for da er jeg både rasist og islamofob.

Ordet Islamofobi ble forresten konstruert av islamister for å kneble kvinner som demonstrerte mot hijab i Iran, og er senere adoptert som hersketeknikk av vestlige multikulturalister som Trine Skei Grande.

ABID Q. RAJA OG TRINE SKEI GRANDE:

ABID Q. RAJA OG TRINE SKEI GRANDE: Begge politikerne bruker hijab som rambukk for et flerkulturelt Norge. Men hører hijab hjemme i et moderne og likestilt samfunn? Nei, mener vår bidragsyter.

Kvinner i islam skal dekke seg til for å ikke friste menn. Selv små barn må visst dekke seg til for å ikke friste menn i islam. Muslimer sier gjerne at de velger selv å gå med hijab, og det kan man jo forstå når de blir opplært til at de som ikke bruker hijab er horer som blir straffet av gud. Ingen vil vel det?

Men hijaben sier altså at jeg som er norsk og vantro er en hore fordi jeg viser mitt lange, blonde hår. Og det må jeg tåle, for hvis jeg klager så er jeg i tillegg en islamofob rasist. Selv i klasserommene er det lov med hijab, men ingen andre hodeplagg.

Jeg kan gå hvor jeg vil og gjøre hva jeg vil, for jeg er norsk og likestilt. Norge er verdens beste land for kvinner, i motsetning til f.eks. Pakistan og Somalia, som ligger på topp fem over verdens farligste land for kvinner. Derfra kommer noen av de største ikke-vestlige innvandrergruppene i Norge.

Problemet er bare at de som kommer fra verdens verste land for kvinner, og som i tillegg ser ned på meg som vantro, aldri har undertegnet den avtalen som sier at jeg som norsk, likestilt kvinne skal få gå fritt og uten frykt.

LIKESTILLING? Dette er ikke et uvanlig syn på gatene i Europa. Også her i Norge finner vi kvinner med burka. Er hijab bare det første steget på veien mot et samfunn hvor kvinner har mistet sin likestilling?

LIKESTILLING? Dette er ikke et uvanlig syn på gatene i Europa. Også her i Norge finner vi kvinner med niqab. Er den politiske aksepten av hijab bare det første steget på veien mot et samfunn hvor kvinner har mistet sin likestilling?

Min frihet og trygghet smuldrer bort i takt med at hijabene brer seg. Når jeg avviser muslimer som trakasserer meg, er jeg i tillegg rasist. Men det er tross alt bedre å være rasist enn å være sex-slave, sånn som de 1400 jentene i Rotherham.

I takt med at hijaben brer om seg, frarøves jeg religionsfriheten, kvinnefriheten, bevegelsesfriheten og ytringsfriheten som jeg arvet i et fritt og likestilt Norge. Mine formødre tok seg av gård og grunn alene mens mine forfedre dro på fiske. De hadde en avtale. Helt siden vikingtiden har norske kvinner hatt frihet og rettigheter som muslimske kvinner mangler den dag i dag.

Hijaben og alt den representerer er dypt diskriminerende og krenkende mot meg, min kultur, min arv og det samfunnet jeg skal gi videre til mine barn. Den bryter avtalen vi som frie mennesker har med hverandre. Hijab er den verste stemplingen av norske kvinner jeg har sett i Norge.Vi stemples som vantro horer og fritt vilt i vårt eget land. Til helvete med hijab, Raja!

Teksten ovenfor er sendt inn fra en leser/bidragsyter. Meninger og innhold tilhører denne og representerer ikke nødvendig de som er ansvarlige for nettsiden. Ønsker du å skrive et innlegg selv, så klikk her

Share