28. oktober 2018

Terroren i Pittsburgh: Ervin Kohn lyver om angrep på synagoger

Ervin Kohn. (Skjermbilde: Youtube).

 

I går gikk en mann inn i en synagoge i Pittsburgh og drepte 11 mennesker. Han skrek “Jeg hater jøder”. Mannen skal på sosiale medier ha sagt at han hater Donald Trump før angrepet. Nå bruker nestleder i Antirasistisk Senter og forstander i Det mosaiske trossamfunn i Norge, Ervin Kohn, hendelsen til å spre grove løgner på sosiale medier.

 

Drapsmannen fra Pittsburgh, Robert Bowers, skal ha skrevet sin kritiske melding om Trump på det nye alternative nettstedet Gab.ia. Gab er et relativt nytt nettsted som konkurrerer med Twitter og som sier de er en frihavn for ytringer for folk som blir sensurert og utestengt fra Twitter, Facebook og andre nettsider.

Dette inkluderer folk som er svært kritiske og skriver stygt om jøder, muslimer, kristne, sorte, hvite og alle typer minoriteter og statsledere. Drapsmannen hadde lagt ut en rekke meldinger hvor han kritiserte kristne, konservative, jøder og blant annet Trump.

Dobbeltmoralen hos de store sosiale nettsidene

Det skal ha kommet flere antisemittiske uttalelser offentlig de siste ukene, fra blant annet den muslimske lederen Louis Farrakhan i en tale.

– Jeg er ikke antisemitt, jeg er en anti-termitt. 

Gab.ia tok ned kontoen og utestengte Bowers da skytingen fant sted og man identifiserte ham som drapsmannen. Allikevel valgte internettleverandøren å avvikle tjenesten til Gab. Twitter har ikke mistet sin internettleverandør eller utestengt Farrakhan.

Svært grove og rasistiske uttalelser mot konservative, kristne og hvite mennesker har også fått fått stå på Twitter, Facebook og Youtube i mange år, uten at verken brukerne eller de sosiale mediene har mistet sine leverandører eller tjenester.

Farrakhans uttalelse har på sin side fått stå urørt av Twitter i snart to uker og hans konto har ikke blitt slettet.

Kohn, Berglund Steen og Antirasistisk Senter publiserer løgner

Etter angrepet mot synagogen i Pittsburgh gikk nestleder i den statsstøttede organisasjonen Antirasistisk Senter, Ervin Kohn, ut på sin private Facebook-konto for å kommentere hendelsen.

Innlegget ble delt av leder for Antirasistisk Senters leder, Rune Berglund Steen på Twitter.

 

Fra Ervin Kohn, nestleder for Antirasistisk Senter og forstander hos Det mosaiske Trossamfunn:

Våre tanker og medfølelse går til menigheten i Pittsburg som ble offer for hatet i dag. De antisemittiske holdningene som drev denne terroristen var også åpenbar og tydelig hos brevbombemannen for få dager siden.

Vi skal ikke være naiv. Vi må beskytte vårt demokrati sa statsministeren (lett omskrevet) etter 22.7.11 Det ser imidlertid ikke ut som vi er villige til å ta i bruk de nødvendige virkemidlene for å stoppe spredningen av hatet som terroren er tuftet på. Nazistene marsjerte i våre egne gater med sine faner i dag.

Vår egen synagoge i Oslo ble beskutt i 2006. Gjerningsmannen ble dømt for skadeverk på bygning og ikke terror. En skam.

Synagogen i København ble angrepet og en mann drept for tre år siden. Synagogen i Gøteborg ble angrepet for under ett år siden. Rekkehuset til en jødisk politiker i Lund ble påtent for få uker siden.

Finland har forbudt nasjonalsosialistene i sitt land. EU parlamentet har, med stort flertall, anbefalt sine medlemsland å gjøre det samme. FN har gjort det samme. Selv om det vil ta tid før vi i Norge gjør det kan vi i hvertfall frem til da bruke det lovverket vi har.

Diskrimineringslover legger ikke begrensninger for å nekte å leie ut lokaler og kommunale torg og gater til nazistene. Straffeloven forbyr hatefulle ytringer. Deres norske nettside er full av antisemittisme og Hitler-dyrking. Den kan man stenge. Når disse marsjerer med fanene sine er det faktisk denne ideologien de propaganderer for. Vi vet det alle. Hva er det vi venter på? Hva er det vi er redde for.

Noen er redd for en slippery slope. Dersom du forbyr én organisasjon så blir det lettere å forby den neste. Jeg tror ikke dette er en stor fare fordi det sitter så langt inne. Det som derimot er en farligere slippery slope er at hat avler hat. Det har vi faktisk forskning på. Dersom vi ikke stopper de hatefulle tidlig vil det eskalere. Noen sier de vil gå under jorden. Jeg sier at det er bedre for da vil det vanskeligere spre seg. De sprer seg i sola. Nazistene ønsker å marsjere i våre gater fordi de er overbevist om at det virker.

Hatet kulminerte i Krystallnatten i 1938. Da hadde Det tredje riket eksistert i 5 år. Fordommene og hatet hadde eskalert fra år til år. Folk ble både numne og revet med. Det er 80 år siden i år. Møt opp på markeringen i Oslo til fakkeltog 8.november kl 18. Vis ditt engasjement. Vis at du ikke er likegyldig. Hat trenger motstand. Lik og del.

Den muslimske elefanten i rommet

I teksten omtaler Kohn blant annet skytingen og bombeangrepene på synagogene i Oslo, København og Gøteborg. Alle de tre terrorangrepene ble utført av radikale muslimer. Dette er helt åpenlys informasjon og har vært omtalt hos alle de store nyhetsformidlerne over hele verden. (Se lenkene).

Allikevel utelater Kohn dette helt i sitt innlegg. Hvorfor? Er han redd for en negativ reaksjon fra sin muslimske venn og kollega i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan? Kohn vet veldig godt hvem som har stått bak de klart fleste antisemittiske angrepene de siste årene. Det er muslimer. 

Jødiske elever blir jaktet på og mobbet av muslimske elever over hele Europa. Det har vært utallige angrep i Frankrike, Italia, Tyskland, England, Sverige og andre vestlige land mot skoler og synagoger som er utført av muslimer. Jøder blir slått, spyttet på og jaget i sine egne nærområder. Butikker og forretningslokaler blir utsatt for hærverk, brannbomber og eierne må leve med stadige trusler. Alt fra muslimer. 

Men alt dette utelater Kohn. I hans øyne er det kun “nazister” som står alene som jødenes fiender. Alle 14 av de som dukket opp i Fredrikstad i helgen. Nazister, som er sosialister, akkurat som Kohn selv. En gruppe mennesker som er nærmere kommunismen, der Rune Berglund Steen og Shoaib Sultan har sine ideologiske røtter. De samme personene som Kohn deler kontor med i Storgata. Dette er en eneste stor gryte av hat, terror og intoleranse. Og det er vanskelig å holde tungen rett i munnen, når man skal fordele skyld og samtidig leve av hatet, slik Kohn og Antirasistisk Senter gjør.

Både nåværende leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, tidligere leder, Kari Helene Partapouli, nestleder Ervin Kohn og rådgiver Shoaib Sultan, har blitt tatt i direkte løgner om hatforbrytelser og politisk terror.

Det er heller ingen hemmelighet at jødehatet i svært stor grad trives hos sosialdemokrater og rødgrønne politiske miljøer. Angrep på jødiske butikker, boikott av israelske varer og tjenester, grov antisemittisme og vold har forekommet selv i Norge i mange tiår fra venstresiden, forsterket av Palestina-konflikten.

Hvorfor lyver Antirasistisk Senter og deres ledere helt åpenlyst? Hvorfor deler de informasjon på sine personlige sosiale medier som de vet er politisk løgn og kan skape et falskt og farlig narrativ? Hva slags tiltro har Berglund Steen og Kohn hos den norske befolkningen, når de stadig blir tatt i løgn og politisk propaganda? De mottar offentlig støtte og bør være svært forsiktige med å lyve for egen vinning. Men de gjør det igjen og igjen.

Det bør det norske folk legge på minnet.

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share