27. oktober 2018

Sverige (eller Norge) er ikke et sosialistisk paradis (video)

Giraffew / Pixabay

 

Den ekstreme venstresiden i USA sier ofte; “Se til Skandinavia”, for å bevise at “sosialisme fungerer”. Men verken Norge, Sverige eller Danmark er sosialistiske stater.

Staten eier svært lite av det som produseres. Mye av det offentlige arvesølvet er privatisert eller solgt ut til utenlandske selskaper. Staten er i det store og hele bare en innkrever av penger fra de som arbeider. Deretter tilrettelegger de for en fordeling hvert fjerde år gjennom statsbudsjettet. 

Det vi har er en markedsstyrt økonomi med svært høye skatter og avgifter. Disse skattene og avgiftene sørger for at vi kan tillate oss å ha hva anses som et “sjenerøst velferdssystem”. Men hvis vi hadde fjernet disse og heller latt borgerne kjøpe de tjenestene de behøvde, så kunne hver innbygger hatt mere penger igjen i lommeboka hver måned. Vi betaler nemlig for en mengde tjenester vi ikke selv bruker.

Betal etter behov

I dag er det de som yter minst som får mest. Og de blir det stadig flere av ettersom middelklassen eroderes og kløften mellom fattig og rik blir større. Færre blir veldig rike, mens flere blir litt fattigere. Det heter den sosialdemokratiske modellen.

Vi betaler for overvektige, rusmisbrukere og mennesker som ikke følger loven. Vi betaler for at kvinner tar abort. Vi betaler for at staten skal håndtere lover og reguleringer som aldri burde vært innført. Vi betaler for hundretusenvis av ikke-vestlige nordmenn som bruker en urovekkende stor del av velferden. Verdier de ikke har bidratt til.

Vi betaler eiendomsskatt, veiavgift, arveavgift, dokumentavgift, toppskatt, arbeidsgiveravgift, bompenger, moms på mat, festeavgift, formuesskatt, bensinavgift, trafikkforsikringsavgift, engangsavgift, miljøskatt, miljøavgift, flyskatt, forbruksavgift, sukkerskatt, NRK-lisens og mye, mye mer. Det er ikke umulig at vi til slutt ender opp på å betale rundt 70-80 prosent av vår inntekt i ulike skatter og avgifter.

Det hjelper heller ikke at ikke-vestlige innvandrere stadig er involverte i “drosjesvindelsaken”, “trygdesvindelsaken”, “butikksvindelsaken”, “skattesvindelsaken”, “medlemsjukssaken” og omfattende kriminalitet innen omtrent alle kategorier i lovverket. Skatter og avgifter blir plutselig noe folk ikke lenger betaler med glede, da man ser at pengene brukes på alt annet enn goder for samfunnet. Man føler ikke lenger samhold og tillit til staten eller sine medborgere.

GJELD OG UTGIFTER: Nordmenn tar stadig opp mer lån og får høyere boligutgifter gjennom skatte- og avgiftspolitikken. Svært få ville vært i stand til å betale ned verken hus, bil eller kredittkort om beløpet ble krevd inn i sin helhet. Det kan i verste fall føre til en katastrofal økonomisk kollaps den dagen vi opplever et børskrakk. stevepb / Pixabay

Oljepengene glatter over råten

Sprekkene er allerede tydelige i den norske grunnmuren og hadde det ikke vært for oljeeventyret vårt, så ville det vært betydelig flere mørke skyer over økonomien vår. Venstresiden ønsker å sette en stopper for olje og gasseventyret også, om du trodde noe annet. Bare sånn for å virkelig kjøre Norge utfor stupet, der sosialistparadiset Venezuela allerede har tatt farvel.

Problemet med vår velferd- og inntektsmodell er at den er avhengig av en homogen folkemasse og et lavt arbeidsledighetsnivå, samt svært høy tillit til staten. Med masseinnvandringen, likestillingskampen og avvikling av den norske kjernefamilien, så vil den nordiske velferdsmodellen innen kort tid kollapse.

Ikke-vestlige innvandrere jobber betydelig mindre enn etniske nordmenn og tar betydelig mer ut i offentlig støtte. Norske kvinner tjener stadig oftere mer enn menn og ødelegger dermed det naturlige hierarkiet. Pappa har mistet status som familiens overhode og er erstattet av staten og offentlig støtte. Samfunnslimet går i oppløsning og folkets mistro mot det offentlige øker. Barna er på skolen/barnehagen 10 timer hver dag og ikke sjelden får de medisin mot depresjon eller ADHD. Det er mye å ta tak i.

Look to Sweden

Kommunisten Bernie Sanders sa; “Se til Sverige” under sin valgkamp i 2016, før han ble lurt og frastjålet nominasjonen av den politiske haien Hillary Clinton. Det fanget interessen til amerikanske John Stossel, som er en kjent og prisbelønt journalist. Han har tatt en liten titt på påstanden til Bernie Sanders, og her stemmer ikke landskapet med kartet i det hele tatt. Dette er ikke uvanlig på venstresiden.

 

Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.

Share