8. desember 2018

Sebastian mistet fem liter blod etter drapsforsøk med kniv – asylsøkerne går fri

 

SVERIGE. På nyttårsnatten sist år var en gruppe venner ute og koste seg i den svenske byen Grums, nær Karlstad. En gruppe asylsøkere var samtidig ute for å forsøke å rane og eventuelt drepe etniske svensker med kniv. To afghanske asylsøkere ble siktet for drapsforsøk, men er sluppet løs og sporløst forsvunnet fra det svenske samfunnet.

Da 23-årige Sebastian ankommer sentralsykehuset i Karlstad mangler han puls og to knivblad sitter ennå fast i kroppen hans. Knivhuggene  mot buken hans har resultert i at den unge svenske mannen har mistet fem liter blod.

“I ettertid forklarer legene at det var livstruende skader og at Sebastian bare var sekunder fra døden. I en hel måned må han ligge på sykehus i respirator og svever flere ganger mellom liv og død”, skriver den venstreorienterte avisen Aftonbladet (Datert 5.12.2018).

Les også: Danmark: Somalisk asylsøker fikk bolig og opphold – drepte naboen med 160 knivstikk

Les også: Flyktningbarnet Muhammad som knivhogg politimann i Stockholm er mulig 25 år gammel

Les også: Skoleeleven Mads (17) stukket ned og drept av tre innvandrere i Danmark

Begynte med et ran og mishandling

På åstedet der asylsøkerne forsøkte å drepe Sebastian fant politiet ytterligere tre kniver med avbrukne blader. Knivbråket i Grums oppstod etter en mishandling i forbindelse med et gateran tidligere på nyttårskvelden.

Noen venner av Sebastian hadde blitt angrepet av en gjeng med asylsøkere som ranet, mishandlet og slo dem ned i Karlstad. På nattbussen hjem til Grums møter vennene på de samme asylsøkerne. De konfronterer asylsøkerne og et bråk oppstår. En av vennene ringer til Sebastian og ber ham komme til bussholdeplassen for å hjelpe til med å få tilbake verdisakene og ringe politiet.

 – Mine venner gikk av ved samme holdeplassen som denne gjengen og ønsket å følge dem hjem. De ønsket å få dem ut på gaten for å konfrontere dem, forklarer Sebastian til Aftonbladet.

Det var da asylsøkerne på nytt gikk til et brutalt knivangrep. Denne gangen med nært dødelig utfall.

Politiet pågrep etter drapsforsøket to av de afghanske asylsøkerne, en 19-åring og en 25-åring. Politiet hadde imidlertid vanskeligheter med å finne ut hvem av afghanerne som knivhogg Sebastian og måtte ha tolk under avhør av asylsøkerne. 

Les også: VIDEO: Mørkhudet mann veiver med 15 centimeter lang kniv inne på fullsatt McDonalds med familier og barn

Les også: Småbarnsmor brutalt knivranet og voldtatt på parkeringsplass utenfor kjøpesenter

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

 

Les også: Helga (89) overlevde andre verdenskrig og den kalde krigen – men ikke det flerkulturelle samfunnet

Les også: JUL I OSLO: Mishandling under gateran – afrikansk mann amok med kniv inne på T-banevogn – passasjer knivstukket

Les også: Syrisk flyktning hyllet som «rollemodell for integrering» – forsøkte å skjære strupen på sin arbeidsgiver

Värmlands tingrett besluttet i mars å slippe løs 19-åringen fra varetekt, til tross for at mistankene mot ham fremdeles eksisterer. Retten mente imidlertid at han hadde sittet lenge nok i forhold til hans unge alder.

Da Hovrätten får saken ønsker man å på nytt pågripe 19-åringen for drapsforsøket. Det blir imidlertid vanskelig da han har gått under jorden og politiet ikke lenger vet hvor han er.

23-årige Sebastian får etterhvert forlate sykehuset i mai. Det er samtidig som den eldste av knivmennene, 25-åringen, blir sluppet løs av tingretten. Også han går under jorden og blir borte for politiet. Dette til tross for at politiet vitnet under siktelsen og varetektsforhandlingene om at de to afghanske asylsøkerne hadde et begrenset nettverk i Sverige og at det således skulle være små muligheter for dem å gjemme seg eller flykte.

Hovrätten har begjært begge mennene pågrepet på nytt, men aktor, Per Svensson, har ingen større forhåpninger om å finne asylsøkerne. Om ikke lenge vil han henlegge saken.

 – Jeg bedømmer at bevismaterialet er av en slik grad at jeg ikke med nok sikkerhet kan styrke hvem som har gjort hva, sier Svensson til Aftonbladet.

Les også: Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

Les også: Machete og knivslagsmål i Oslo: Ti afrikanere pågrepet etter storaksjon av politiet

Misfornøyd med rettsvesenet

I dag kjemper Sebastian med å komme tilbake til et normalt liv og sin jobb. Han har ikke lenger noen fortrolighet til det svenske rettsvesenet:

– Når man først havner i en situasjon der man trenger hjelp av samfunnet, så skjer det ingenting. Jeg har helt mistet troen på rettsvesenet, sier han til Aftonbladet.

Kilde: Samnytt

Les også: TERROR PÅ TENERIFE: Politiet jakter afrikansk mann etter drapsforsøk på 70-årig kvinnelig turist

Les også: Nederlandsk familie knivangrepet i Marokko (OBS: Sterke bilder)

Les også: Påstand om pakistansk æresoppgjør på skole i Lier – jente (16) hardt skadd etter knivangrep

Les også: Syrisk asylsøker amok med machete på gaten i Tyskland – gravid kvinne hakket ihjel

Les også: Mor og sønn brutalt knivdrept av utvist asylsøker på IKEA i Sverige

 

 

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share