4. november 2018 • English version

Professor kritiserer islam – får beholde jobben

Marcin Floryan - CC BY-SA 2.5

 

Av Max Hermansen, samfunnsdebattant og forfatter

Mens de fleste universiteter ser ut til å innskrenke professorene og andre ansattes ytringsfrihet – og det særlig i forhold til islam, muslimer og sharia – gjør Lincoln University i Storbritannia det motsatte. De sier rett og slett at ytringsfriheten er fundamentalt viktig for et universitet.

Det er nettsiden Barenaked Islam som i en artikkel forteller om professor Blackburn som i flere innlegg på sin personlige Twitter-profil uttaler seg om islam og feminisme. Professoren blir selvfølgelig angrepet av muslimer og venstrefascister for å sette søkelys på den åpenlyse dobbeltmoralen.

Så skjer det fantastiske, universitetet han jobber ved støtter ham i hans ytringsfrihet. De sier til og med at ytringsfriheten er en fundamental sak for et universitet; hvilket den jo er.

Uten ytringsfrihet, ingen kritikk, og ingen positiv utvikling. Tenk om flere universiteter kunne gått ut og sagt det samme. Det gjelder ikke minst universitetene i Norge, hvor spesielt Me-Too i Oslo og NTNU i Trondheim har vært svært innskrenkende i forhold til ytringsfriheten.

Også Holocaust-senteret i Norge, som er en del av Universitetet i Oslo, burde gjennomføre en kraftig opprydning i sitt forhold til ytringsfriheten. Der i gården kaller de kritikk av BÅDE muslimer OG jøder for “fordommer”. De sier dermed at all vår kritikk av islam, muslimer og sharia er feil og usant.

Det er helt utrolig at en akademisk institusjon kan sette muslimer og jøder i samme bås.

Kilde: Barenaked islam

 

Share