13. august 2017 • English version

OSLO: Partileder angrepet av venstreekstremist – NRK spør om “han ikke må regne med vold”

Det var på dagen i går at partileder for Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, ble angrepet på åpen gate på Karl Johan.

En mann skal ha kommet opp til partilederen og voldelig dyttet ham bakover, slik at Lysglimt Johansen falt bakover og rev med seg standen på vei ned. Mannen skal ha ledd og løpt avgårde, før man fikk summet seg og forstått hva som faktisk hadde skjedd.

At mannen kunne gjøre dette uten at noen grep inn, eller fikk tak i mannen etter overfallet, da partiene har både vakter og politi som passer på, er uforståelig.

Fra NRK:

– Han slo meg veldig kraftig i brystet mens han sa «ditt jævla svin», forteller lederen for det ferske partiet til NRK.

– Folk er kritiske og det er helt i orden. Men vi er faktisk overrasket over at vi blir fysisk angrepet. Det hadde vi ikke forventet. Spesielt her hvor det både er politi og vakthold.

– Det var dramatisk, stygt og han dyttet vedkommende som stod der, lo og løp av gårde, forteller Daniel Stephanek, Senterpartipolitiker i Oslo. (Sitat slutt).

Det har oppstått debatt på sosiale og uavhengige medier om NRKs vinkling, da journalist Martin Giæver spurte Lysglimt Johansen etter overfallet “om han ikke må regne med å få seg noen trøkker”.

TØFF KAR: Partileder for Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, kom seg raskt opp etter overfallet og fortsatte sitt politiske arbeide. NRK som har hetset og urimelig koblet partilederen opp mot morderiske ideologier, spurte om han ikke måtte forvente slik oppførsel etter deres dekning av ham de siste ukene. (Skjermbilde/NRK).

At en journalist ansatt i NRK, en lisensfinansiert statskanal, kan komme med en slik vinkling og syn på et grov overfall på demokratiet i Norge, avslører ganske mye.

Man kan jo spørre seg hvordan NRK og Giæver hadde dekket saken om det hadde vært Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre som hadde blitt slått overende.

Også omtalen av partileder Lysglimt Johansen som “omstridt” i overskriften, slik at lesere og seere skal kunne forstå volden og kanskje legge noe av skylden på partilederen selv, viser at NRK ikke makter å fremføre objektiv journalistikk.

For hvem har gjort ham “omstridt”, om ikke NRK selv.

Langvarig personhets og usaklig dekning

NRK, med Dagbladet, har i flere uker kjørt en svært negativ vinkling mot Lysglimt og partiet Alliansen, og gikk sågar ut med svært alvorlige påstander om koblinger mot nazisme og jødehat.

Dette avfeier Lysglimt og mener at legitim kritikk av problemer i samfunnet og enkelte grupper og organisasjoner som står bak dette må kunne aksepteres, uten at man kobles opp mot massedrap og hatefulle ideologier.

Det finnes selvsagt grenser for hva man skulle si og mene, og et visst sosiale filter er viktig, spesielt for partiledere. Men Lysglimt sine uttalelser kan lett matches av uttalelser fra politikere på venstresiden som både boikotter demokratiske land, krever at norske lover – og grenser – skal avvikles i kampen for fri innvandring, som forsvarer religiøs kjønnslemlestelse, og som ønsker islam inn i Norge som en religion på lik linje med kristendommen.

Der har NRK mer enn nok å ta tak i, og må gjerne omtale partilederne som har kjempet for disse sakene som “omstridte”.

Vi holder ikke pusten.

 

 

Share