23. oktober 2018

NPC – fenomenet på internett som får venstresiden til å se rødt!

 

De siste ukene har det kommet noe som ligner på en atombombe på nettet. Den heter NPC, eller “Non Player Character”. På norsk vil det kunne oversettes til “Ikke-spillbare karakterer”.

De som spiller dataspill kjenner til dette som karakterer i et spill som programmet styrer. Karakterene har ingen egen evne eller mulighet til å gjøre noen annet enn det programmet forteller dem. De bare eksisterer for å fylle opp spillet og gjøre innholdet mer realistisk.

En smart person på den politiske høyresiden koblet disse “hjernedøde” spillkarakterene opp mot den venstreorienterte mobben vi ser på gatene, i politikken og i media i dag. Hvor folk rett og slett bare spytter ut forhåndsprogrammerte ord og setninger. Det virker som om noen har lært/programmert dem hva de skal si og hvordan de skal oppføre seg. Det er skremmende å se hvor likt de oppfører seg og  hvor lett det er å forutse deres snakkepunkter.

Omtalen av venstreorienterte individer – tidligere også omtalt humoristisk som Social Justice Warriors, eller “rettferdighetsforkjempere” – som NPC’er, har nå skapt stor uro hos venstresiden. Dette da de mener at man “umenneskeliggjør” dem ved å hevde at de ikke er mennesker som kan tenke for seg selv eller ha sin egen stemme.

Treffer midt i blinken

Og det er her kjernen i saken kommer. Beskrivelsen er litt nærmere sannheten enn man er villig til å innrømme. Venstresiden vet at beskrivelsen stemmer og frykter at deres kollektive aksjonsform nå blir latterliggjort. Det som før gjorde venstresiden sterke – den store ensformige mobben – blir nå brukt mot dem selv. Ikke noe er mer skadelig i politikken og kulturen enn bli latterliggjort for noe man har som kjennetegn og trumfkort.

MANGLER IDENTITET: Den politiske venstresiden er svært ensformig i sine meninger og ytringsform. Det er svært liten mulighet for å tenke selvstendig eller ha noen form for nyansert syn på viktige temaer. De som våger seg å gå utenfor blir raskt satt på plass gjennom personangrep, hatefulle kampanjer eller utstøtelse.

Sletter kontoer

Og for å virkelig forsterke inntrykket av hvor nært denne memen traff, så har Twitter og andre sosiale nettverk begynt å sensurere og slette kontoer som bruker grafikken. Ja, du leste riktig. Og enda en viktig årsak. Venstresiden tror at NPC-memet faktisk kan ha kraft nok til å påvirke det forestående mellomvalget i USA. Ja, du leste riktig nok en gang. 

Venstresiden, og dette inkluderer politikere, media og sosiale nettverksgiganter som Twitter, Facebook, Youtube og Google skjelver så mye i buksene av høyresidens totale dominans når det gjelder humor, politisk rettet innhold i videoer, mems og nedslagsfelt på sosiale medier, at de rett og slett sletter og sensurerer denne type innhold.

Ingen, selv ikke Alex Jones og Infowars, bryter reglene til Twitter, Youtube og Facebook eller loven. Men innholdet har en så stor påvirkningskraft på nettet at man rett og slett må fjerne og utestenge de som står bak det. 

Jeg legger ut en rekke videoer her som forklarer fenomenet med grafikk og videoklipp.

 

 

 

Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.

Share