6. januar 2019 • English version

Norsk avisredaktør: “Norske kvinner bør ikke få flere barn”

UØNSKET: Norske kvinner bør ikke føde flere barn, mener sjefsredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum. (Foto: Pixabay)

Ja, denne uttalelsen var å lese på trykk på TV2.no i dag. Og den som uttalte den var ingen andre enn sjefsredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum.

Stavrum kommenterte på statsminister Erna Solbergs nyttårstale på riksdekkende TV hvor hun kom inn på temaet barnefødsler og at nordmenn kun får 1.6 barn per kvinne, noe som er for lite til å opprettholde folketallet.

Fra TV2.no:

Sjefredaktør i Nettavisen Gunnar Stavrum, reagerer også på budskapet i statsministerens tale.

– Ved første øyekast virker det som et veldig logisk budskap, men når man begynner å tenke gjennom det, er det ikke så logisk. Om få år blir vi åtte milliarder mennesker på kloden, så det er nok barn i verden. Så er jo spørsmålet om vi da trenger flere norske barn, sier Stavrum til “God morgen Norge”.

– Alternativet hadde jo vært å si at det beste norske kvinner kan gjøre, er å ikke få flere barn, fordi det er nok barn i verden. At vi heller kunne brukt noe av velstanden vår til å gjøre livet bedre for de barna som ikke er født av norske foreldre, fortsetter Stavrum.

Han sier videre at dersom det er sånn at vi trenger mer arbeidskraft i Norge, kan økt arbeidsinnvandring være en løsning.

– Men arbeidsinnvandrere flytter vel ofte tilbake til landene de kommer fra?

– Ja, og vi må få det systemet til å fungere. Det er et grunnleggende problem som ikke er løst, presiserer Stavrum.

GUNNAR STAVRUM: Sjefsredaktøren i Nettavisen utviser en sjeldent naiv og komplett manglende kunnskap om mennesker, nasjoner og verdenspolitikk. (Foto: Wikipedia/Freddy Foss).

Share