3. desember 2018 • English version

Nasjonalkonservativt parti i Spania fosser fremover – største seier til høyresiden på flere tiår

Javier Ortega, Secretary General of Vox - Image: MiguelOses / shutterstock.com

 

Det nasjonalistiske og populistiske partiet Vox i Spania fikk hele 12 seter i det lokale valget i regionen Andalucia på søndag. Det var ventet at partiet skulle klare å få fem. Valgfremgangen har vakt oppsikt ettersom Andalucia er den mest folkerike regionen, med sine 8.2 millioner innbyggere og den andre største i Spania geografisk.

Partiet Vox er tøffe på innvandring og har siden sin oppstart i 2014 blitt angrepet av venstreekstrem og globalistisk presse som “høyreekstreme”, “innvandringsfiendtlige” og “antiislamsk”. Andalucia har vært hardt rammet av den ukontrollerte innvandringen til Europa fra Nord-Afrika, hvor blant annet tusenvis av marokkanske menn har flommet inn fra det afrikanske kontinentet og nå skaper uro blant vanlige spaniere. De selger narkotika, voldtar kvinner, raner mennesker på gaten, prostituerer seg og skaper generell uro på gater og torg med sine usiviliserte oppførsel.

Partiets leder, Santiago Abascal, mener at den nylige støtten for partiet er fordi det “det deler grunnverdier og meninger med millioner av spaniere”. 

Sosialistpartiet har hatt makten i Andalucia og hovedstaden Sevilla i 36 år og vant 33 seter på søndag, som gjør det til det ledende partiet.

Men sjokkvalget til Vox gjorde at sosialistpartiet mistet sin majoritet, som betyr at det konservative partiet, PP, som kom på andreplass, mulig kan forme en koalisjon med Vox og et tredje sentrum-høyre parti og dermed få majoriteten av stemmene i delstaten. 

Valget i Spania viser nå at høyrevinden for alvor har kommet inn over Europa og at globalistene og sosialistenes politikk ikke lenger er attraktiv for den vanlige europeeren.

Du kan selv se hvordan venstreekstreme medier dekker Vox’ seier og ikke klarer å forholde seg normalt til at sosialistene taper makten ved å debattere normalt uten å måtte benytte seg av utdaterte politiske klistrelapper som ikke lenger har noen makt.

 

 

Kilde: Voice Of Europe

Share