17. juni 2018

Politisk propaganda fra NRK under fotball-VM

NRK lar sjelden sjansen gå fra seg til å bedrive litt politisk propaganda for å fortelle deg hva du burde tenke, og det dreier seg heller ikke lenger bare om deres nyhetssendinger. Også i sportssendingene skal deres lisensbetalere utsettes for dette; i hvert fall om man skal dømme etter NRKs hjelpeløse dekning av fotball-VM så langt. Allerede på åpningsdagen liret de av seg en lang rekke med politiske stikk der de i perioder av åpningskampen mellom vertskapet Russland og Saudi-Arabia syntes langt mer opptatt av å kommentere disse lands brudd på menneskerettigheter – ikke minst hver gang TV-kameraene filmet president Putin og en Saudi-prins på tribunen med FIFA-presidenten i midten.

 

POLITIKK: Vår innsender sier at NRKs stadige politiske innlegg under åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia var pinlig og unødvendig fra en lisensfinansiert statskanal. (Foto: Twitter).

Det er ille nok at «ekspert-kommentator» Lise Klaveness åpenbart har blitt kjønnskvotert inn i denne jobben og så langt nok har bidratt mest til at seerne priser seg lykkelig over at de kan se kampen(e) på andre utenlandske kanaler. Var det noen som ikke allerede i hennes andre VM-kamp var lei av å høre om hvem som var «Marokkos Messi», «Irans Messi», «Saudi-Arabias Messi», «Saudi-Arabias Modric» etc. Fordi, som hun gjentar til det kjedsommelige, «Alle lag har en Messi». Hadde hun enda holdt seg til slikt vrøvl når det gjelder det fotballfaglige som skjer på banen. Men neida, hun leverte en lang politisk tirade om forhold i de to «tyrann-statene» som spilte åpningskampen, og da det endelig var pause og vi slapp unna hennes gnål, var det «ekspertene» i NRKs studio – med Alexander Schau i spissen – sin tur til å lire av seg politiske stikk.

Det var en befrielse å kunne skru over på svensk, dansk eller britisk sending, der man konsentrerte seg om kampen og det sportslige som skjedde ute på banen, samtidig som man unngikk å stikke hånda i vepsebolet ved å begynne med politiske diskusjoner i en sportssending. Men hva er vel NRK uten sine forsøk på politisk indoktrinering? Det har tydeligvis også vært viktigere enn å stable på beina et godt VM-studio, for det har vært meget tynn suppe også hva gjelder såkalte «eksperter» (der det åpenbart holder å være kjendis og litt idrettsinteressert for å bli bedt). De er nok på sparebluss, men lisensbetalerne som har betalt for moroa slipper altså likevel ikke unna NRKs politiske propaganda selv i sportssendingene. Tipset får være å skru over på en utenlandsk kanal, der sendingene også er bedre. Og så slipper man å lide seg gjennom våset og gnålet til Klaveness.

Indignert TV-seer

Teksten ovenfor er sendt inn fra en leser/bidragsyter. Meninger og innhold tilhører denne og representerer ikke nødvendig de som er ansvarlige for nettsiden. Ønsker du å skrive et innlegg selv, så klikk her

Share