21. november 2018

Hva feministene ikke ønsker at du skal vite

skalekar1992 / Pixabay

 

Det er populært blant akademikere og i media å fokusere på det såkalte “mannlige privilegiet” (og gulp, endog det hvite mannlige privilegiet).

Der man i dag fokuserer på lønnsforskjeller mellom kjønnene (som er grundig avfeiet av seriøse studier) og useriøse anklager om at det skal være flere muligheter for menn i samfunnet, så sier de kalde, harde fakta noe annet. 

La ikke dette innlegget være et for eller imot kjønn. Menn og kvinner har like viktige roller i samfunnet. Det er ikke galt at mannen jobber hardest og tjener mest, og at kvinnen velger mykere arbeidsplasser og bruker mer tid på barn og familie. Det er slik vi er laget fra naturens side. Men når venstresiden bygger opp sine bevegelser og organisasjoner på myter og løgner, så er det viktig at noen står opp og stopper dem.

MANNLIG PRIVILEGIUM:

Dødsfall fra krig: Menn 97.7 prosent – Kvinner 2.3 prosent

Selvmord: Menn 77.9 prosent – Kvinner 22.1 prosent

Drap: Menn 77.4 prosent – Kvinner 22.6 prosent

Dødsfall på arbeidsplassen: Menn 93 prosent – Kvinner 7 prosent

Hjemløshet: Menn 61 prosent – Kvinner 39 prosent

Universitetsutdannelse: Menn 40 prosent – kvinner 60 prosent

Vinnere av omsorg for barn: Menn 17.8 prosent – kvinner 82.2 prosent

Gjennomsnittlig fengselsdom: Menn 51 måneder – kvinner 18 måneder

HVA SLAGS MANNLIG PRIVILEGIUM SNAKKER DE OM? DET Å DØ TIDLIGERE? TA OFTERE SELVMORD? TAPE OMSORGEN FOR SINE BARN?

 

Se noen videoer under her som omtaler temaet. Husk, vi er ulike og derfor trenger vi hverandre også like mye. Ikke la venstresiden ødelegge den perfekte harmonien en kvinne og mann kan skape. Å gjøre kvinner til menn og menn til kvinner skaper bare kaos og ødeleggelse. Og det går verst utover barna våre.

 

 

Vi kan også ta med denne som omhandler et annet og ikke helt ubeslektet tema, nemlig kollektiv hvit (og mannlig) skyld for all verdens elendighet.

Relatert:

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share