21. mars 2018

Historiene som aldri når Norge – ektepar brutalt ranet og henrettet i sitt hjem

Skal man unngå sannheten hvis den ikke passer inn eller gjør en ukomfortabel? Nei, slik fungerer jo ikke livet. Man kan ikke kaste regninger eller unngå daglige realiteter bare fordi man ikke liker dem.

Men i utallige nyhetsredaksjoner så velger man å unngå å snakke om de harde og kalde fakta. Om blodige statistikker. Og om hvem som står bak.

I Norge har man systematisk løyet og unndratt sannheten for sine lesere. Frieord har avslørt norske medier dusinvis av ganger når de har forvrengt fakta, løyet om gjerningsmenn eller rett og slett bare unngått å rapportere om nyheter som ikke passer inn deres ideologiske og politisk fargede bakgrunn.

Nok en slik historie fant sted i januar i år i Houston, USA. Det kinesiske ekteparet Bao og Jenny Lam (Begge 61 år gamle) var på vei hjem til sitt eksklusive og inngjerdede boligområde i millionbyen Houston.

BRUTALT SKUTT OG DREPT I SITT HJEM: Bao go Jenny Lam ble utsatt for et svært brutalt hjemmeran som endte med at de ble skutt og drept av det som betegnes av politiet som en “ren henrettelse”. Ekteparet var også bundet på hender og føtter da de ble skutt. Nå er tre personer av afroamerikansk og latinamerikansk bakgrunn.

To mørkhudede menn, halvbrødrene Aakiel Ricardo Kendrick (21), Khari Ty Kendrick (23), samt en latinamerikaner ved navn Erick ALfredo Peralta (20), snek seg under gjerdet ved inngangen til boligfeltet og ventet på at det asiatiske ekteparet kom hjem fra et besøk på restaurant.

Med ulovlige våpen truet de tre ikke-hvite mennene ekteparet inn i huset sitt. Der ble besteforeldrene bakbundet på hender og føtter, før de ble skutt og drept i det politiet beskriver som en ren henrettelse. De tre mennene ranet deretter huset for verdisaker og våpen. De stjal også ekteparets bil.

Khari Ty Kendrick, Aakiel Ricardo Kendrick og Erick Alfredo Peralta. De tre drapsmennene utgjør dessverre en svært brutal og vanlig del av drapsstatistikken i USA. Hvite og asiatiske ofre, og mørkhudede drapsmenn. Dette er et faktum som norske medier aldri har videreformidlet til sine lesere. (Foto: Politiet).

En svært bisarr og skremmende informasjon er at drapsmennene returnerte til huset der ekteparet lå døde i sin egen stue flere ganger i dagene etter drapene. Hver gang fortsatte de å gå gjennom skap og skuffer og kastet eiendeler på gulvet rundt i huset. Det var først etter tre dager da ekteparets sønn begynte å bli urolig at politiet ble sendt ut for å undersøke.

En av drapsmennene som nå er siktet for drapet ble nylig løslatt tre år inn i en 30-årig fengselsdom for over 20 innbrudd i hus i Houston.

JOBBET HARDT: Ekteparet Lam jobbet svært hardt og åpnet seks restauranter i Houston-området. De bodde i et inngjerdet og eksklusivt område og var på vei hjem da de ble utsatt for et hjemmeran.

FAMILIE: Familien Lam delte disse bildene på blant annet Facebook.

Norske medier har med vilje unngått å omtale slike brutale og rasistiske drap som dessverre utspiller seg i USA skremmende ofte. Men norske medier informerer alltid om mørkhudede som dør eller blir skutt av politiet. Og vrir det til å være diskriminerende og rasistisk, selv om det i 9 av 10 tilfeller er godkjente og velbegrunnede reaksjoner fra det amerikanske politiet. Og at rase ikke har noe med saken å gjøre. Faktisk er det bevist at politiet unngår å pågripe og skyte mørkhudede nettopp fordi de vet at media og samfunnet vil angripe dem hvis de gjør det. Selv om det kan sette dem i en farlig posisjon i yrket sitt.

Et annet eksempel media ofte rapporterer om når de skriver om den påståtte forskjellsbehandlingen mellom sorte og hvite i USA, er hvordan sorte ofte får strengere straffer enn hvite. Men som i denne saken så ligger sannheten i detaljene. De tre ikke-hvite mennene ranet ikke bare huset, de henrettet ekteparet brutalt. Hvorfor? Det er en gjenganger hos mørkhudede at volden er betydelig grovere og brutal enn hvis hvite begår kriminalitet. Å mishandle, voldta og drepe offeret sitt er uten unntak noe afroamerikanere alltid gjør i slike kriminalsaker. Derfor får de også strengere og lengre fengselsstraffer. Ikke basert på hudfargen sin, men basert på den ekstremt grove handlingen i forbrytelsen. Som eksemplifisert ved ekteparet Lam. Overgriperne kunne enkelt ha bundet ekteparet og låst dem inne på et rom mens de ranet huset. Istedenfor skjøt og drepte de ekteparet i hodet som en ren henrettelse. Hvorfor? Det har med grunnleggende forskjeller mellom hvite og sorte i temperament, impulskontroll og IQ å gjøre. Også det fakta og vitenskapelig begrunnet, som norske medier ikke tør – eller vil – ta tak i.

Den svært ensidige rapporteringen og vinklingen fra norske medier er ikke annet enn uærlig, løgnfull og politisk begrunnet. Det er bevist at så og si alle journalister og redaktører i Norge befinner seg i den rødgrønne sfæren politisk. Å tro at dette ikke påvirker deres redaksjonelle daglige virke vil være utrolig naivt. Og vi har altså vist til dette gang etter gang med nyhetssaker fra USA som norske medier konsekvent unngår å rapportere om.

Nedenfor finner du en liste over lignende brutale drap som har funnet sted i USA, der overgriperne er afroamerikanske menn og ofrene er hvite. Ingen av disse har blitt omtalt i norske medier. Det er lov å spørre seg hvorfor, når man vet at norske medier er raskt på pletten med å omtale hver gang en sort person blir mishandlet eller skutt av amerikansk politi. Og da er man også svært påpasselig med å informere leseren om at gjerningsmannen/offeret var en afroamerikaner og at politimannen var hvit. Og at det (løgnfullt) eksisterer omfattende og systematisk diskriminering på bakgrunn av hudfarge i USA. (Og Norge for den saks skyld, som vi så med pågripelsen av de kriminelle afrikanerne på en McDonalds i Oslo for noen måneder side som fikk stor oppmerksomhet i norske medier).

Les statistikker og se mer informasjon om temaet her:

Relatert:

Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.

Share