12. oktober 2017 • English version

Flerkoneri, hijab, integrering, innvandring og asylbarn – hvordan islam har tatt over den offentlige debatten

Hvordan hadde egentlig nyhetssendingen sett ut uten islam, masseinnvandringen fra ikke-vestlige land og raseringen av kjernefamilien?

Hvis du vil vite det så sjekk nyhetssendingene fra land i sentral- og Øst-Europa. Undertegnede var på ferie i et land i dette området i sommer. Og sammen med lokale venner og bekjente så vi på nyhetene både på morgenen og kvelden før leggetid.

Det handlet om været som hadde brutt elektrisiteten, den nye bytrikken, korrupte politikere som hadde solgt statlige eiendommer uten tillatelse, et statsbesøk, lønnskrav fra enkelte yrkesgrupper og at sommeren endelig var kommet.

0 saker om islam. 0 saker om hijab i det offentlige. 0 saker om asylsøkerbarn. 0 saker om flerkoneri. 0 saker om muslimske politikere, 0 saker om rasisme, 0 saker om islamofobi eller pengestøtte til muslimske paraplyorganisasjoner. 0 saker om Mullaer i retten. 0 saker om IS-krigere som reiste eller kom “hjem”. 0 saker om æresdrap.

Det gjør noe med hodet ditt. Sinnstilstanden din.

Hvordan kan ikke-vestlige innvandrere som i Norge “kun” utgjør 5-10% av befolkningen, og enda mindre i faktiske religionsutøvere som muslimer utgjør, ta over nyhetsdekningen i så stor grad som de gjør i dag? Temaene relatert til innvandring og islam dominere alle politiker-debatter, 17.30-nyheter, valgsendinger og dominerer “menings-debattene” i Dagbladet, VG, Aftenposten, NRK og TV2.

TEKNISK FEIL: Hvordan ville en Dagsrevy-sending sett ut hvis vi hadde fjernet alle nyheter som var relatert til innvandring eller islam? (Foto: NRK).

HRS og Hege Storhaug har dominert medienes debattsider den siste uken. Og Islamsk Råd. Og for to uker siden kom nyheten om flerkoneri som noe som var en betydelig bekymring for UDI. Det går altså ikke EN uke uten en nyhet relatert til disse temaene. Og det er aldri noe positivt. Har du lagt merke til det? Det er aldri en pakistaner som har vunnet en pris for teknologi eller vitenskap. Aldri en irakisk kvinne som har startet og bygget opp en bedrift, eller leder en stor bedrift. Aldri en muslimsk gruppe som har integrert seg totalt og utgjør en positiv kraft i sitt lokalsamfunn. Det er alltid splid, konflikt, problemer, utfordringer, kriminalitet, utenforskap – som må debatteres, løses, ordnes. Og alltid med norske skattebetaleres penger i ryggen.

Og fra utlandet er det nesten verre. Det ene terrorangrepet etter det andre. Med islam som utgangspunkt. Brexit. Trump-hatet. Krigen i Syria. Israel/Palestina-konflikten . Dag inn og dag ut. Alt handler om TO TING.

Innvandring og islam.

Hodet mitt eksploderer snart.

Relatert:

Share