27. oktober 2018

En hel by bare med muslimer

ArmyAmber / Pixabay

 

Saville er en liten by i Yorkshire som ligger nord i landet.

Bare 48 av byens 4.033 innbyggere er etnisk hvite briter. Resten kommer fra Pakistan og India. Tilogmed kvinnen som selger iskrem i parken har burka.

Svært få snakker engelsk eller har kontakt med hvite briter, selv om de bor i England.

Kvinnene lever i et åpent fengsel der de kun eksisterer for å lage barn, tilberede mat eller sitte i galleriet i moskeen. Imamen er kjent for å nekte sine følgere å ha kontakt med kristne, jøder eller hinduer.

Saville Town heter byen og er en av de mest etnisk mest homogene byene i Storbritannia. Ikke for hvite briter, men for mørkhudede muslimer fra Pakistan og India.

Den lokale moskeen tar imot 4.000 mennesker. Det samme antallet som bor i byen. Hvis du står midt i byen vil du se gutter i islamske klær som går frem og tilbake fra moskeen, hvor de blir drillet i boken til de kan den utenat.

Selv jenter helt ned i barnehagealder som leker i parken er pakket inn islamske slør fra hode til tå.

De tradisjonelle pubene er borte, da ingen i området drikker alkohol. Frisører og andre vestlige butikker er også borte.

Flere av byens innbyggere har reist til Midtøsten for å kjempe i hellig krig for islam. Enkelte har sprengt seg i filler som selvmordsbombere.

En av de islamske terroristene etter 7/7 angrepet i London kom ikke langt fra Saville.

Da en reporter kom til byen for å lage en reportasje møtte han en muslimsk lærd ved navn Mufti Mohammed Pandor. Pandor omtalte seg som en “britisk muslim” og kom i 1964. Men journalisten fikk ikke lov å møte eller ta bilde av kona hans. Hun fikk allikevel lov til å lage te på kjøkkenet. Muslimen forteller at kona kun får lov til å vise ansiktet sitt i passkontrollen. Familien ser ikke på TV og hører ikke på musikk.

Pandor er en religiøs konsulent for to universitetet i de innvandrertette byene Bradford og Huddersfield.

– Vi bør følge Muhammed, sier Pandor og viser til at man skal følge profetens liv til fulle.

Dette er ikke en gal sekt heller. Hele 1.600 moskeer er registrerte som følgere av grenen.

De svært få etniske britene som er igjen forteller til avisen at de ikke tør å gå etter mørkets frembrudd.

– Hvis du ikke er endel av det muslimske samfunnet, så er det ikke trygt for en kvinne å gå ut på kvelden. De muslimske guttene samles på gatehjørnene, de får en til å føle seg truet, fordi de ikke respekterer hvite kvinner, sier en eldre hvit kvinne som har bodd i området siden ung alder

Journalisten blir spyttet etter og fortalt å forlate området, da han spør en person på gaten om hvor den lokale moskeen ligger.

De få hvite britene som er igjen blir stadig kontaktet og plaget av muslimer i området som ønsker å kjøpe huset deres. Enkelte ganger banker det på fremmede menn i islamske religiøse klær med bæreposer med sedler og spør om de kan kjøpe huset.

En butikkeier som driver en kjøttbutikk sier han aldri har solgt noe til en etnisk britisk person.

Saville er heller ikke et unikt sted i England. Det finnes flere andre byer og tettsteder hvor opptil 97 prosent av innbyggerne er muslimer og ikke-etniske briter fra Afrika og Midtøsten. Flere av disse har opplevd opptøyer, branner og angrep på politiet som har vart i dager og uker.

Enkelte områder som Slough hadde i 2001 58.1 prosent hvite innbyggere. i 2011 var tallet nede i 34.5 prosent. Hva tallet er i 2018 er ikke klart, men det vil ikke overraske noen om det er nede i under 20 prosent eller lavere.

Spørsmålet er om Storbritannia er verdt å redde når man har latt det gå så langt.

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share