25. november 2018

Dronning Angela Merkel: “EUs stater må være forberedt på å gi opp sin suverenitet”

bernswaelz / Pixabay

 

Diktatoren Adolf Hitlers tredje rike lever i beste velgående. Dagens fører og dronning heter Angela Merkel og hun gjennomfører den avdøde førerens ønsker om et stor-Europa styrt sentralt fra Brussel og med all makt. 

Der Hitler ønsket et arisk rike, har Merkel valgt en litt annen variant, med islam og multikultur som maktfaktor for de neste tusen årene, hvis dagens innvandring til Europa fortsetter. Resultatet blir uansett et Europa i brann.

Det var under en nylig debatt om konflikten mellom globalisering og nasjonale interesser som Tysklands forbundskansler forklarte at EUs medlemsstater må være forberedt på å overgi sin nasjonale suverenitet til Brussel.

– Nasjonale stater må i dag – skal i dag, sier jeg – være forberedt på å gi opp sin suverenitet, sa Merkel.

– Men selvsagt gjennom ordnede former, la hun til.

 

Ifølge Merkel er kompromissvilje avgjørende for å ta affære med de spenninger som i dag finnes mellom suverenitet og globalisering.

Hun forsvarte også FNs hardt kritiserte migrasjonspakt, og fordømte de personene “som tror at de kan avgjøre når disse avtalene blir ugyldige ettersom de representerer folket”

Ifølge Merkel finnes det ingen grunn for slik nasjonalisme.

– Folket er de individer som bor i et land permanent, det er ikke en spesifikk gruppe som definerer seg som et folk, sa Merkel.

Angela Merkel kritiserte også såkalt “ren nasjonalisme”

– Enten er du en av dem som tror at man kan løse alt på egen hånd og bare trenger å tenke på deg selv. Dette er nasjonalisme i sin reneste form. Dette er ikke patriotisme. Patriotisme er om du inkluderer andre i tyske interesser og aksepterer en win-win-situasjonen, sa hun.

Sammen med den franske presidenten Emmanuel macron forsøker Angela Merkel å skape et sterkere EU med blant annet en egen militærstyrke/arme. Macron har lagt vekt på et “fransk-tysk ansvar for å forberede fremtiden og gjenoppbygge Europa, snarere enn et Europa bestående av suverene nasjoner”. Macron deler den tyske kanslerens antinasjonalistiske uttalelser og meninger.

– Patriotisme er den direkte motsatsen til nasjonalisme. Nasjonalisme er et forræderi av patriotismen. Gjennom å sette våre interesser først og ikke bry seg om andre, så fjerner man hva nasjoner holder kjærest, det som gir dem liv, hva som gjør dem store og hva som er viktigst; våre moralske verdier, sa Macron tidligere i november.

Uttalelsen kom i sterk kontrast til den sittende amerikanske presidenten, Donald Trump, som uttalte at han var en nasjonalist.

 

 

 

Det er imidlertid uklart om verken Merkel eller Macron får se sine visjoner satt ut i live mens de sitter ved makten. Dette da begge har svært lav popularitet blant sine lands borgere, og spesielt Macron ligger tynt an med kun 20 prosent oppslutning og et land i opptøyer den siste uken.

 

Kilde: Friatider.se

 

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share