31. oktober 2018 • English version

Diskuterte religion med muslimsk taxisjåfør – ble slått halvt ihjel

SLÅTT HALVT IHJEL: Euan Fraser trodde han var trygg og gikk mot døren sin. Da ble han brutalt slått i hodet med en jernstang. Overgriperen, en muslimsk drosjesjåfør, etterlot ham på bakken for å dø. (Foto. Privat).

 

En skotsk arkitektstudent i Australia sier han ble “etterlatt for å dø” på gaten etter at han ble brutalt slått ned av en muslimsk drosjesjåfør med et brekkjern.

Den tidligere profesjonelle idrettsutøveren, Euan Fraser (30), sa drosjesjåføren slo ham bevisstløs på dørterskelen, som resulterte i en blødning på hjernen.

Angrepet fant stede da han forlot en drosje i den australske byen Melbourne, etter hva han trodde var en harmløs diskusjon om religion.

Euan, som opprinnelig er fra Dundee i Skottland, ble slått bevisstløs og tester på sykehuset viser at han ble slått med en tykk jernstang, som lignet et brekkjern.

Han måtte også betale over 40.000 kroner i medisinske utgifter og har nå fått diagnosen posttraumatisk stressyndrom.

Til skotsk media sier Euan følgende om saken:

– I det jeg gikk ut av drosjen hørte jeg fottrinn bak meg og hørte et høyt smell. Da merket jeg en sterk smerte i hodet og falt til bakken. Mishandlingen av meg fortsatte mens jeg lå hjelpeløs på bakken. Jeg ble etterlatt for å dø i en dam av blod. 

Han våknet av seg selv etter rundt fem minutter og klarte å ringe etter en uber for å komme seg til sykehus.

Euan, som er en høy, voksen og godt trent mann, praiet drosjen etter en kveld ute på byen i Melbourne. Han forteller hvordan han og drosjesjåføren snakket under turen om sjåførens muslimske bakgrunn og hvordan sjåføren ble tydelig irritert da Euan fortalte at han var en ateist.

Drosjesjåføren trodde først at Euan hadde gresk bakgrunn og var en gresk-ortodoks kristen.

Euan argumenterte med at religion har “spilt en stor rolle i mye død og krig” gjennom historien.

Arkitektstudenten sa videre:

– Han likte det ikke i det hele tatt at jeg ga uttrykk for mitt personlige livssyn. Han startet å snakke om religiøse ting til meg. Jeg argumenterte for at vitenskapen var ansvarlig for evolusjonen og ikke religion, noe han heller ikke likte. Jeg forsøkte å bytte tema, men han fortsatte å snakke om religion. Jeg kunne se at han hisset seg opp og han begynte etterhvert å skrike til meg, forteller Euan.

Da skotten forlot drosjen fulgte sjåføren etter ham og mishandlet ham grovt og etterlot ham for å dø.

Euan fikk skader på ribbeina, ødelagt skulder, flere kuttskader i ansiktet og hjerneblødning som følge av angrepet. Han skal også ha mistet taleferdighetene sine etter hjerneblødningen. I ettertid skal arkitektstudenten ha slitt med korttidsminnet, ha mareritt og våkner om natten mens han skriker. 

Politiet har ennå ikke identifisert eller pågrepet drosjesjåføren.

 – Han er fremdeles der ute et sted. Jeg føler at politiet ikke har gjort jobben sin, for å være ærlig, avslutter Euan.

Kilder: Jihad Watch, Daily Record

Share