5. januar 2019 • English version

Demonstrasjon til støtte for pressefriheten – Frihet for Billy Six!

Stå opp for pressefriheten - Frihet for Billy Six!

Av Bjørn Christian Rødal

Det er interessant at det er “utskjelte” nasjonalister som nå står opp for pressefriheten og ikke “dinosaurmedia” selv.

Arrestasjonen av Billy Six har fått oppmerksomhet i Latin-Amerika og er nylig nevnt av New York Times og BBC, men er tilsynelatende ikke nyhetsverdig i Norge.

Om du tror på ytring- og pressefrihet er du hjertelig velkommen til å bli med på markeringen foran den tyske ambassaden og si hva du mener til Fru Merkel og hennes håndtering av denne saken.

Stå opp for pressefriheten – Frihet for Billy Six!

Sted: Oscars gate 45, Oslo
Tid: 15.00-16.00
Dato: Lørdag 19 januar 2019

Det vil bli avholdt en tverrpolitisk demonstrasjon utenfor Tysklands ambassade 19. januar kl 15.00 Flere organisasjoner og politiske partier vil være representert.

Den 17. november 2018 ble Billy Six arrestert i Venezuela av etterretningstjenesten SEBIN og har siden blitt holdt fengslet i det beryktede “El Helicoide” fengselet i Caracas .

Den 18. november ble han fortalt at han vil bli siktet for “spionasje”, “opprør” og “brudd på sikkerhetssoner” av en militærdomstol. Disse påstandene er uten grunnlag og et angrep på pressefriheten. Til tross for at han etter venezuelansk lov skal bli forkynt en formell siktelse innen 45 dager har dette ikke skjedd.

Committee to Protect Journalists (CPJ) uttaler at de er bekymret for at Billy Six risikerer å bli stilt for en militærdomstol: “We are alarmed by the detention of Billy Six in Venezuela and by reports that he has been charged in a military court, which is no place for journalists or other civilians,” said CPJ Central and South America Coordinator Natalie Southwick in New York. “Journalists, including international correspondents, should be free to cover Venezuela’s political and economic crisis without fear of reprisal.”

Reporter ohne Grenzen (reportere uten grenser) kritisere også arrestasjonen og administrerende direktør Christian Mihr har uttalt at: “De absurde anklagene er et tydelig tegn på at Billy Six har blitt arrestert på grunn av hans journalistiske arbeid.”

Tyske myndigheter har vært spesielt tafatte i saken og mange tror det er fordi den arresterte frilansjournalisten blant annet jobbet for den nasjonalkonservative avisen Junge Freiheit.

Vi krever at den tyske regjeringen trapper opp arbeidet for å få satt Billy Six fri og at de tydelig kommunisere dette til myndighetene i Venezuela.

Talere:

  • Ellen Due Brynjulfsen (Leder Selvstendighetspartiet)
  • Bjørn Christian Rødal, Statsviter
  • Dan Henry Bøhler, Komponist og tekstforfatter
  • Flere talere annonseres fortløpende.

Du finner Facebook arrangementet her:


https://www.facebook.com/events/1993020824332868/

Share