18. februar 2018

DAGENS VIDEO: Solcellepaneler knuses av lokalbefolkningen

U-hjelp og bistand til den tredje verden er et tapsprosjekt både for de landene som gir penger og støtte, samt de landene som mottar den. Det har blitt omtalt selv i de statsstøttede mediene flere ganger.

Selv ikke de nye og moderne hjelpemetodene, med vind og solkraft, klarer å trekke landene i den 3. verden ut av misæren de har levd i gjennom hele den nedskrevne historiens tid.

Milliarder av norske skattekroner, og milliarder i andre vestlige valutaer har i mange tiår pøst inn i Afrika og Asia. Men kronisk befolkningsøkning, lav levestandard, lav utdannelse, høye forekomster av alvorlige sykdommer, statlig korrupsjon og lav IQ, samt konstante etniske kriger og konflikter, så  kunne vi like godt ha brent bistandsbudsjettet på bål her i Norge på sankthansaften.

VANDALISME: Både kvinner og menn slo med stor innsats løs på de svært dyre og livsviktige solcellepanelene. Hvor og hvorfor er ikke kjent, men det viser en holdning vi i Vesten bør begynne å forstå. (Skjermbilde/Youtube).

Det ville mest sannsynlig ha ført til mindre uro og fattigdom i på disse kontinentene. Dette ettersom man ville unngått at ledere og statsoverhoder ikke hadde kunnet misbruke og gjøre seg rike på bistandspengene. Krigsherrer ville heller ikke hatt enorme mengder med mat og utstyr som de har stjålet eller kjøpt billig av myndigheter, og som de igjen selger videre for å kjøpe våpen og holde liv i konfliktene.

I denne videoen, som er av ukjent opphav og uten kjent motiv, så kan vi se noe som angivelig kan være et sted i India og hvor innbyggerne bruker jernrør til å knuse solcellepaneler til mange tusen dollar per stykk. Paneler som ikke kan erstattes uten nye millioner av dollar og arbeide. Solcellepaneler som skal gi energi og elektrisitet til fattige. Om enn hva grunnen er til vandaliseringen, så kan man iallefall med sikkerhet si at det viser at det å pøse milliarder av kroner inn i disse landene ikke er det mest fornuftige vi kan gjøre.

Vi har både skoler, barnehager, eldrehjem og sykehus i Norge som trenger hver krone de får.

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share