18. juni 2017

Canada: Dysset ned mislykket islamsk terrorangrep

Hendelsen skjedde lørdag for en drøy uke siden da en kvinne (32) som hadde på seg islamsk slør og et islamsk flagg ropte “Allahu Akbar” og begynte å svinge en golfklubbe mot ansatte og en kunde på et kjøpesenter. Hun ropte også drapstrusler og støtte til den islamske staten.

Da ansatte og kunder prøvde å holde henne fast dro hun fram en stor kniv. “Butikkens medarbeider som slo kniven ut av hånden hennes fikk ikke-livstruende skader,» sa politiet senere.

Tirsdag møtte kvinnen i retten ikledd nikab og lovet troskap til den islamske staten (ISIS / ISIL). Da hun ble spurt om navnet sitt, sa hun ved hjelp av en arabisk tolk, “Jeg lover troskap til Den islamske staten og deres leder Abu Bakr al-Baghdadi.” Kvinnen, hvis navn er Rahab Dughmosh, ble anklaget for to tilfeller av angrep med et våpen.

KLEDD I NIKAB: Den 32-årige terroristen var kledd i nikab da hun møtte i retten.

Politiet i Toronto gikk ikke ut med noen som helst opplysninger om hendelsen lørdag kveld eller de nærmeste dagen. Først da avisen The Sun skrev om saken da kvinnen måtte møte i retten tirsdag bekreftet politiet hendelsen, men uten å nevne noe som helst om at den truende kvinnen hadde ropt «Allahu Akbar», viftet med IS-flagg eller var kledd i nikab.

“Det er ikke nødvendig for offentligheten å være bekymret for sikkerheten på noen måte,» sa politisjefen Mark Saunders i Toronto sent på tirsdag. “Det var en veldig isolert situasjon.”

Canadas to Toronto-baserte nasjonale aviser, The Globe og Mail og National Post, skrev om angrepet i Notre Dame-katedralen i Paris, men var tause om angrepet i Toronto, skriver Clarion Project. Noen mindre aviser hadde bare korte notiser, og en TV-stasjon nevnte det så vidt på sin nettside.

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.

Share