1. november 2018 • English version

Brugata har blitt “ikke-gå sone”

BRUGATA/GUNERIUS: Til høyre på bildet kan du se Gunerius og Brugata. Her må nå næringsdrivende og restauranter kaste inn håndkleet etter at afrikanske rusmisbrukere og ikke-vestlige gjenger nå har gjort gaten til en såkalt "Ikke-gå gate" i Oslo sentrum. (Foto: Ordetermitt.com).

 

Oslo har blitt en by med to ansikter. På dagen kan man kose seg med kaffe på en av byens mange kafeer og barer. Det er et yrende folkeliv og folk handler og tar buss, trikk og tog til jobb og skole. Ser man bort fra koranklossene utenfor Stortinget og bevæpnet politi, så kan man nesten lures til å tro at alt står bra til i sentrum av den norske hovedstaden.

Men på kvelden endres byen. Flere gater blir da betraktet av politiet og de som jobber der som “utrygge”. Narkotikasalg – og bruk kan ses på mange plasser. Sprøyter og brukerutstyr flyter på gatene i de mest utsatte områdene. Personran og gatevold forekommer daglig. Trusler mot forbipasserende, butikkeiere, ansatte, vektere og kommunalt ansatte er normen og ikke unntaket.

Dagbladets artikkel velger imidlertid å helt overse det viktigste. De mest alvorlige og grove forholdene – volden, drapsforsøkene, drapene – er utøvd av innvandrere, i all hovedsak afrikanske migranter.

Den lange artikkelen skrevet av Cecilie Louise Berg utelater helt det etniske innslaget i hovedstaden og i særdeleshet Brugata. Det finnes ifølge politiet hundrevis av afrikanske migranter, mange av dem mindreårige, som kjemper om å eie gatene i Oslo. Om hvem som skal styre narkotikasalget. Våpensalget. Prostitusjonen. 

Oslo har hatt “plata” i mange tiår. Der hang det mange titalls norske rusmisbrukere gjennom hele 80- og 90-tallet og en stund inn på 2000-tallet. De var slitne og utgjorde et irritasjonsmoment for de som måtte bevege seg rundt den nedre delen av Karl Johans gate og området rundt Oslo S.

Men du ble aldri knivstukket, ranet eller voldtatt av dem. De gikk aldri inn på butikker, restauranter og hoteller, og drapstruet eller slo de ansatte blodige i et slikt omfang som vi ser nå. De var for det meste passive og var mest opptatt med sitt eget miljø. 

Dette endret seg da de ikke-vestlige migrantene ankom hovedstaden. Da begynte de nigerianske prostituerte å plage forbipasserende på gaten. De tok tak i jakker og klær. Stjal verdisaker. Skrek etter menn. Presset ut de slitne norske prostituerte og misbrukerne.

Og gjengene ble etablert. Hensynsløse og uten noen moral eller forståelse for lov og orden. Kulturkrasjen og klanmentaliteten er fra den andre siden av jordkloden. Nå er alt lov. Brutal vold, voldtekter og våpen har plutselig kommet til Norge. Og Oslo har blitt vepsebolet. 

Nå slåss dusinvis av ikke-vestlige voksne menn og ungdommer med sverd, macheter og jernrør i gatene. I enkelte tilfeller avfyres det skudd fra håndvåpen og maskinpistoler både på gater, og mot restauranter og utesteder. Politiet tilkalles med titalls biler og innsatskjøretøy. Helikoptre virrer over gatene på jakt etter gjerningsmenn. Hundepatruljer og krimteknikere har fulle arbeidsskift.

Og norske innbyggere blir ikke sjelden dratt inn i denne verdenen.

Les en svært lang og detaljert beskrivelse av den nye hverdagen i Oslo her.

Dagbladets tusen ord lange artikkel om Brugata og det harde gatemiljøet nevner ikke etnisitet eller innvandring med ett eneste ord. Det avslører mye om journalisten, avisen og dagens falske nyheter. 

For å vise hvor stor fornektelsen og ignoransen er helt opp til de folkevalgte om hele “fenomenet”, så avsluttes Cecilie Louise Bergs artikkel med følgende setning:

“Dagbladet har forgjeves forsøkt å få en kommentar fra byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).”

Kilde: Dagbladet

Share