26. september 2017 • English version

Afroamerikanere skyter og dreper hverandre i rekordtall – USA ser ny økning i kriminalitet

Mens media og venstreekstreme organisasjoner og aktivister setter søkelys på politiets brutalitet og drap på afroamerikanere i USA, er sannheten om tall og statistikk en annen.

Det viser seg nemlig at det er afroamerikanere som er mest farlig for andre afroamerikanere.

For hver sorte person som mister livet i konfrontasjon med politiet i USA, så drepes tusenvis av afroamerikanere – av andre afroamerikanere – i amerikanske byer. Men dette er det skremmende stille om i media og fra de store menneskrettighetsorganisasjonene.

Det er et ubehagelig faktum som ødelegger konsensus.

I Obamas egen by, den demokratisk styrte Chicago, så hadde man offisielt 762 drepte involvert i 3550 skyteepisoder i 2016. Dette i en by som har svært strenge våpenlover.

For dette deltok ingen av de store organisasjonene som Black Lives Matter eller ambulansejegerne Jesse Jackson og Al Sharpton. Disse dukker imidlertid opp hvis en svart person blir skutt av ordensmakten – uansett om det skytingen var berettiget eller ikke.

De som følger internasjonale nyheter, og i særdeleshet amerikanske, kan ikke ha unngått å fått med seg at spillere og lag i NFL (National Football League) i USA er innblandet i en mediestorm i disse dager.

Det hele startet da den tidligere stjernespilleren Colin Kaepernick valgte å stå på et kne under avspillingen av nasjonalsangen før en kamp. Å stå under nasjonalsangen er en sterk og lang tradisjon som avholdes under alle kamper i de store sportsligaene i USA.

Les også: Obamas rasistiske uttalelse: “Vi kan ikke tillate at folk flommer inn i USA” – utviste 2.5 millioner innvandrere

PÅ KNE UNDER NASJONALSANGEN: San Francisco 49ers quarterback Colin Kaepernick (i midten) kan ses knele under nasjonalsangen. Dette for å protestere mot politivold mot sorte. Men hva sier statistikken?

Kapernick mente at USA og politiet i særdeleshet ikke hadde omsorg eller så viktigheten av sorte liv. Dette etter at media og de Soros-støttede organisasjonene som BLM (Black Lives Matter) har satt fokus på antall sorte som blir drept av politiet i USA.

Les også: Sjokkrapport: Helhvitt New York ville gitt 90 prosent færre grove forbrytelser

Debatten har derimot vært mer styrt av følelser og mindre av faktiske tall og statistikk som underbygger denne påstanden. Og media har kastet seg på for å gi denne siden av debatten et stort talerør. Det har ført til voldelige opptøyer, ran, tyverier, bilbranner og drap i hovedsaklig sorte bydeler i amerikanske byer.

Men fakta viser at sorte faktisk er underrepresentert i sitt møte med ordensmakten og at færre sorte blir drept av politiet enn hvite. Selv tatt i betraktning i prosent av befolkningen. Problemet er ikke politiet, sier den sorte menneskerettighetsaktivisten Larry Elder. Problemet er andre sorte mennesker som ikke overholder loven.

Det hele skal stamme fra amerikanske myndigheters – i all hovedsak demokratiske politikeres –  innføring av velferdsstaten på 50-tallet. Før dette hadde den sorte kjernefamilien en større andel av statistikken over familier som holdt sammen enn hvite. Fra kun 25 prosent husholdninger med kun en forelder (alltid moren) på 1950-tallet, til dagens nivå på 75 prosent, er ene og alene den største faktoren til at sorte ungdommer og menn blir kriminelle og aldri kommer seg ut av fattigdom.

I dette videoutdraget snur Larry Elder intervjueren, Dave Rubin, fra å tro på den tradisjonelle og løgnfulle påstanden om “systemisk rasisme” som grunnlag for de sortes fattigdom og kriminalitet. (Se hele videoen her).

Bilder, tegninger og grafikk vs ord på et ark

Statistikk og tall er som regel dørgende kjedelig. Og kun de som virkelig interesserer seg for temaet orker å pløye gjennom det.

I den offentlige debatten fungerer bilder, tegninger og grafikk mye bedre. Det har våre gammelmedier også skjønt, og bruker ofte karikaturtegninger og bilder for å bekrefte sitt syn for leseren.

Frieord har tidligere skrevet fyldige artikler med statistikk og videoer som viser sannheten om ulikhetene i USA. Men istedenfor å skrive en ny, så legger vi her ut bilder, tegninger og grafer som viser tallene, og tilstanden i USA i dag, slik at leseren kan få inn informasjonen visuelt.

De som vil kan lese en omfattende artikkel med statistikk, videoer og svært mange lenker her:

Les også: Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skytteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016

SISTE BILDE: Her er noen av de 760 menneskene som ble drept i Obamas hjemby Chicago – en demokratisk styrt by – i 2016. Det har ikke blitt holdt noen Black Lives Matter demonstrasjoner og Al Sharpton har ikke klaget sin nød til media over ofrene og hvem som drepte dem. Hvorfor?

Share