5. juli 2018

64-årig svensk mann dømt i retten for satirebilde om islam på Facebook

Vi leser stadig i statsstøttet media om den tøffe hverdagen for journalister og offentlige debattører i Russland, Sør-Amerika, Midtøsten og Asia, der ulike nasjoner regjerer over det offentlige ordskiftet med jernhånd.

Der blir kritikere av regimer og religioner regelrett arrestert, torturert og i verste fall drept. Amnesty International og Pen-klubben er bare noen av de organisasjoene i Vesten som jobber mot denne praksisen og setter søkelys på de uverdige og udemokratiske forholdene som med rette kritiseres.

Her i Vesten har vi i stor grad vært forskånet for sensur av det alvorlige slaget og få mennesker har blitt dømt eller sett innsiden av et fengsel som følge av noe de har ytret eller skrevet. Inntil nå.

Og det er av alle land vår nabo Sverige som går bakover når det gjelder ytringsfrihet og rett til å kritisere, harselere, gjøre narr av eller påpeke utviklingen i samfunnet.

Den ekstreme venstresidens totale dominanse over domstolene, påtalemyndigheter, politikken og media setter nå landets ytringsfrihet og demokrati i fare.

De siste årene har en urovekkende utvikling funnet sted der man benytter seg av en såkalt “banan-paragraf”, kalt Hets mot folkgrupp, (rasismeparagrafen i Norge). Den brukes kun politisk mot de som går imot de styrende myndighetenes offisielle flerkulturelle politikk og påtvugne venstreorienterte samfunnsklima.

Frieord har omtalt flere slike saker hvor spesielt eldre mennesker rammes av lovens sensurkåte arm. Damer i 70-årene har opplevd å måtte stå skolerett foran dommeren fordi de delte eller skrev noe på sosiale medier.

Og nå skjedde det igjen.

Nylig ble en 64-årig mann i Skåne anmeldt av en statsstøttet heksejakt-organisasjon kalt “Netthatgranskeren” for å ha postet et satirebilde om islam på det venstreorienterte sosiale nettverket Facebook.

BILDET SOM SØRGET FOR DOMMEN MOT DEN 64-ÅRIGE MANNEN FRA POLITIETS ETTERFORSKNING. FOTO: Politiet.

Les også: Rødgrønne partier i Sverige ville godkjenne barneekteskap og flerkoneri

64-åringen ble innkalt til avhør på polititstasjonen i Hörby hvor han innrømmet de faktiske omstendighetene og at det var han som hadde lagt ut bildet på sin personlige Facebook-profil.

Det var mest på gøy, det var ikke ille ment. Jeg bruker å være humoristisk og syntes bildet var morsomt. Jeg har lagt ut bildet som humor, sa mannen til politiet under avhøret.

På tegningen, som er laget av tegneren Jan-Erik Ander, kan man se to menn med skjegg og turban. Den ene mannen holder i en barnevogn med et lite barn og den andre mannen spør: “Barnebarn?”

Nei, dette er min nye hustru! svarer mannen med barnevogna.

Aktor i saken, Mathias Larsson siktet den svenske mannen for både satirebildet og kommentaren mannen skrev under bildet. Ifølge aktor innebar innlegget at 64-åringen “truet eller hadde uttrykt nedlatenhet for en folkegruppe eller annen lignende gruppe av personer med hensyn til rase, hudfarge, nasjonalitet eller etnisk opprinnelse, eller trosbekjennelse“, står det å lese i rettsdokumentene mot mannen.

Retten i Lund var ikke bare enig med aktor, men gikk så langt som å dømme mannen for tegneserien han la ut.

Tingretten anser at innlegget uttrykker en klar nedlatenhet mot personer med muslimsk trosbekjennelse. Det gir uttrykk for at muslimer generelt skulle være pedofiler og at pedofili skulle være en del av religionen islam. Tegningen er også utformet på en krenkende og usaklig måte og innbyr ikke til noen rasjonell religionkritisk diskusjon, skriver domstolen.

Domstolen mente imidlertid ikke at forbrytelsen var av “grov karakter”, noe som betyr at mannen, hvis han betaler 60 dagsbøter a 50 kroner, slipper fengsel. Mannen får også opprettet et kriminelt rulleblad hvor det står at han er dømt for “Hets mot folkgrupp”

Samtidig som dommen mot den eldre mannen kom i den skånske retten har svenske myndigheter laget brosjyrer til muslimske innvandrere som er gift med et barn, hvor man informerer dem om rettigheter og lovverk i Sverige. Rødgrønne politikere fra Socialdemokraterna og Vänster stemte også nylig imot et lovforslag som skulle forby barneekteskap og flerkoneri. Forslaget gikk allikevel igjennom med hjelp fra det nasjonalkonservative partiet Sverigedemokraterna.

“TIL DEG SOM ER GIFT MED ET BARN” – BROSJYRE LAGET AV SVENSKE MYNDIGHETER.

Relatert:

Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.

Share