16. januar 2015

55 prosent av alle nyhetene i riksmedia handler om islam

Av Magnus Kristiansen

Jeg tok en liten uhøytydelig opptelling av nettavisenes totale forsider idag tidlig klokken 09.00. Jeg regnet kun faktiske nyheter, inkludert innenriks, utenriks og finans. Jeg tok ikke med sport, kjendis eller diettnyheter som utgjør ca. halvparten av det redaksjonelle stoffet. Her er resultatet.

Har tredje verdenskrig brutt ut? Har jorden blitt truffet av en meteoritt som har utslettet hele kontinent? Nei. Det er islam det handler om. Fredens religion.

24 av 39 rene nyhetssaker klokken 09.00 på Dagbladet omhandlet islam eller islamsk terror.

18 av 31 rene nyhetssaker klokken 09.00 på VG omhandlet islam eller islamsk terror.

24 av 50 rene nyhetssaker klokken 09.00 på Aftenposten omhandlet islam eller islamsk terror.

66 av 120 nyhetssaker i våre tre største løssalgs- og nettaviser, altså 55 prosent, handlet om ett tema. Islam.

D

BRED PENSEL: Lars Gule mener det finnes 15.000 potensielle “breiviker” i Norge.

Breivik vs Islam

Når den ensomme, utstøtte og forvirrede Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker på Utøya i 2011, så ble det hele blåst opp til at hans tankeunivers tilhørte titusenvis av mennesker i Norge.

Lars Gule, medienes go-to-man, favoritt-ekspert og tidligere terrorist, men nå rehabilitert ansatt ved Høgskolen i Oslo og Akershus, sto frem på TV i beste sendetid og uttalte at det fantes så mange som 15.000 “potensielle breiviker” ute i det norske samfunnet.

FrP, hvor Breivik hadde vært medlem, ble beiset brune opp og ned av alle landets aviskommentatorer, venstreorienterte politikere og meningseliten. Terrorhandlingene ble forsøkt koblet mot partiets politikk og velgere. Mot alle som ikke var for det flerkulturelle samfunnet.

Da var det greit å skjære alle innvandringskritikere og skeptikere av islamsk innvandring over en kam. De var kort og godt “breiviker”. Nå skulle innvandringskritikken knuses en gang for alle!

Men når tilhengere av islam henretter titusenvis av mennesker kun basert på deres etniske og religiøse tilhørighet i Midtøsten, når tilhengere av islam sprenger ihjel mennesker under et idrettsarrangement i Boston, når tilhengere av islam pløyer inn i folkemengder og skader kvinner og barn i Dijon, når tilhengere av islam henretter redaktører og tegnere i et satireblad i Paris, når tilhengere av islam skyter ihjel jødiske skolebarn på deres egen skole i Tolouse, når tilhengere av islam knivdreper en soldat på gaten i London, når tilhengere av islam skyter ihjel en ubevæpnet vakt utenfor parlamentet i Ottawa, når tilhengere av islam….

Listen kan gjøres hundre, tusen ganger lenger. Og angrepene overgår de mest forferdelige fantasier. Barn, kvinner, syke, eldre, ingen slipper unna Allahs vrede.

Men alle de ovennevnte terroraksjonene har ikke noe med islam å gjøre. Det er forvirrede, ensomme og hjelpesløse mennesker som står bak. Terrorgrupper som Hamas, al-Qaida, Taliban, Hizbollah, ISIS, Boko Haram, Det muslimske brorskap, Ansar al-Islam og dusinvis med dem har misbrukt religionen sin, sies det.

Land som Saudi-Arabia, Iran, Jemen, Afghanistan og Pakistan, hvor man kan drepes for den minste ting, om man forulemper profeten eller skulle konvertere til kristendommen, de har ikke forstått islam.

D

MISFORSTÅTT: Her er noen få av de terrorgruppene som har misforstått islam. (Foto: The Economist).

For islam er fredens religion og etter terroren i Paris der 17 mennesker mistet livet på grunn av radikale islamister, så arrangerte man såkalte “solidaritetsmarsjer” over hele Europa, inkludert i Oslo sentrum. Ikke imot islam, men for flerkulturen og masseinnvandringen og mot hatet fra innvandringsskeptikerne!

Initiativtakerne bak marsjene var muslimer og radikale kommunister, ispedt kristne og jødiske ledere. Dette ble støttet av riksmediene som i ren halleluja-stemning dekket begivenheten.

Da gikk altså de samme menneskene som har hetset innvandringskritikere og islam-skeptikere i tiår, kastet dem ut fra skoler og arbeidsplasser, latt dem bli angrepet av gatepøbler og truet av islamister i sine hjem – sammen for respekt for menneskeliv, trosfrihet og ytringsfrihet. I sympati med muslimene.

Er det bare jeg som sliter med logikken her?

Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.

Share